BViT VOOR
Starters
Kennisinstellingen
Overheden
Investeerders
Bedrijven en opdrachtgevers
English
NIEUWSBRIEF
BViT OP TV
INNOVATIEPARTNERS
RELATIES
 

Cluster meerwaarde

 

 

Clustermeerwaarde krijg je als binnen een ruimte een groep bedrijven zitten die elkaar aanvullen en niet conflicteren en als die ruimte zo is ingedeeld dat deze bedrijven de kans krijgen om nauw met elkaar samen te werken. Wanneer de groep sterk en gezond is, is het voor individuele bedrijven interessant om in die groep te zitten. Een BViT clustermanager heeft de verantwoordelijkheid om deze groep zo sterk en gezond mogelijk te maken. Dit levert elk bedrijf een bepaalde clustermeerwaarde op. Deze waarde betaal je als contributie, vergelijkbaar met de contributie van een businessclub. 

 

De deelnemende bedrijven van de BViT sturen eens per kwartaal een nieuwsbrief naar hun relaties om deze te laten weten, wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Op deze manier presenteert elk (nieuw) bedrijf zich bij relaties van de collega bedrijven in het netwerk. De weg naar subsidies, financiers, adviseurs, accountants en universiteiten is niet moeilijk, maar wel erg tijdrovend. De BViT heeft zeer goede contacten op dit vlak en langdurige relaties opgebouwd.

 

Uiteraard verschilt het ene cluster met het andere. De ondernemers zijn anders, de huisvesting is anders, er wordt samengewerkt met andere marktpartijen en er is een ander Thema. Bovendien heb je als bedrijf in een BViT cluster een instemrecht, waardoor jij kan meebepalen wie er in het cluster mag komen.

 

 

BViT AGENDA
BViT BETROKKEN BIJ
NIEUWSITEMS
Het laatste nieuws van DIA

Taiwan leert van Nederlandse Kennisexplotatie Infrastructuur

Ontmoet Bedrijven en Incubators uit Taiwan


Newsfeed